Over Ronald

Ik ben geboren op 30 juli 1964 onder het sterrenbeeld Leeuw. Al in mijn jonge jaren heb ik mij sterk met dit sterrenbeeld geïdentificeerd. Dat is één van de redenen waarom ik mijn bedrijf LeeuwenMoed heb genoemd. Wat zijn de eigenschappen van een Leeuw? Zo iemand is open en eerlijk, recht door zee, gevoelig, een harde werker en hij is in staat anderen te motiveren. Ja, dit zijn eigenschappen waarin ik mezelf herken. Natuurlijk; een mens heeft niet alleen die mooie kant. Als wij met elkaar aan de slag gaan, krijg je te maken met Ronald compleet. Zo kan ik moeilijk compromissen sluiten, ben trots, wat ongeduldig, kan niet tegen oneerlijkheid en hou van grote lijnen. Of dat laatste een negatief aspect is, weet ik niet. Maar dan weet je dat alvast.

Rode draad
De rode draad in mijn leven is het stellen van doelen. Als zo’n doel bereikt was, genoot ik kortstondig. Zoals de omzet die ik behaalde met mijn team. Een kort moment van geluk volgde. Daarna focuste ik direct op het nieuwe doel. Die snelle kick werd uiteindelijk mijn valkuil. Ik realiseerde me dat het tijd werd om méér van die geluksmomenten te creëren. Dus, meer mezelf zijn zoals ik dat ben op de beste momenten.

Waar loop ik warm voor
Hoe kreeg ik mezelf zover dat ik uiteindelijk ging doen wat ik eigenlijk al heel lang wilde? Dat nieuwe doel resulteerde in een groot zelfonderzoek. Vervolgens bracht ik in kaart voor welke dingen ik warm loop en welke dingen mij teleurstellen. Na deze intense verkenning, die best lang duurde, had ik mijn nieuwe doel en mijn nieuwe droom. Vanuit deze droom is in 2009 LeeuwenMoed ontstaan. Met LeeuwenMoed heb ik het thema Leidinggeven tot mijn specialiteit gemaakt. Daarin kan ik mijn kennis en ervaring helemaal in kwijt. Het is een fantastische baan!

Mijn werkervaring
Ik ben manager geweest bij ABN Amro, was teamleider bij de Rabobank en ging aan de slag bij een gerenommeerd trainingsbureau. Daarnaast volgde ik workshops en masterclasses die in het verlengde liggen van het HR-vak en het coach zijn. Bovendien ben ik gastdocent bij Saxion Hogeschool en gecertificeerd voor het werken met de DISC Analyse.

Mijn aanpak
Ik richt mij op mogelijkheden omdat ik ervan overtuigd ben dat er veel meer kwaliteiten en mogelijkheden aanwezig zijn dan jij vooraf voor mogelijk houdt. Doe waar je goed in bent, durf te dromen en stel doelen. Ook niet onbelangrijk; daag jezelf uit, richt je op mogelijkheden, heb vertrouwen en wees positief. Dan bereik je alles. Het is een proces van anders naar jezelf en naar  je omgeving kijken. Ik help je graag!


naam

 

 

Klanten over Ronald

Karin1

“Van mijn werkgever mocht ik starten met een outplacementtraject. Goh… wat heb ik er veel aan gehad. Na het coachingstraject van zes maanden sta ik anders in het leven. Ik ben mentaal en fysiek sterker en mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Met hulp van Ronald en als blijer mens durfde ik voor mezelf te beginnen. Het loopt heel goed. Ronald bedankt!”

Karin Gierkink, cursist persoonlijke ontwikkeling

DSC_6908 1

“Ronald Jonker heeft als interim commercieel manager van Interstap op een betrouwbare en toegewijde wijze zijn functie uitgeoefend. Zijn manier van aansturen heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de commerciële ontwikkeling van Interstap.”

Henri Sanders, Directeur Interstap

image009

“Leeuwenmoed heeft een positieve inspirerende training voor onze leidinggevenden verzorgd. De training heeft onze mensen het vertrouwen en de moed gegeven om de gestelde doelen te realiseren.”

Rik Eppingbroek, Morssinkhof Plastics

image008

“Ronald heb ik leren kennen als een gedreven, kundige en professionele trainer die, mede door zijn authenticiteit, deelnemers snel op hun gemak weet te stellen én weet te motiveren voor de toekomst!”

Carin Terhorst, Directeur Symbus

Blijf geïnspireerd en schrijf je in voor onze nieuwsbrief 'GedachtenGoed' LeeuwenMoed