Over Ronald

Ronald, waarom heet jouw bedrijf LeeuwenMoed?
Dat is een goede vraag die ik vaker krijg. Ik leg het graag uit.

Ten eerste is mijn sterrenbeeld Leeuw. Op zich is dat niets bijzonders, er lopen meer mensen rond met dit sterrenbeeld. 😉

Ten tweede fascineren mensen mij die meer kunnen dan ze in eerste instantie zelf voor mogelijk houden. Die fascinatie had ik als kind al; gewone mensen, die door omstandigheden of vanuit een innerlijke drive boven zichzelf uitstijgen. Om dat voor elkaar te krijgen is moed nodig. Heldenmoed.

Een ander woord voor Heldenmoed? Je raadt het al…, LeeuwenMoed!

Ten derde is LeeuwenMoed voor mij het tegenovergestelde van struisvogelpolitiek.

Gaat iets niet zoals je wil? Loop er dan niet voor weg, ofwel steek je kop niet in het zand zoals struisvogels dat doen. Daar schiet niemand iets mee op.

Doe er iets aan. Dat is veel slimmer. Er iets aan doen kan ook betekenen dat je besluit een hulplijn in te schakelen of een cursus te volgen. Toegeven dat je hulp nodig hebt, is geen teken van zwakte. Integendeel. Je bewijst daarmee dat je de uitdaging aan wil gaan en boven jezelf wil uitstijgen. Dat is mooi! Dát is LeeuwenMoed.

Bij LeeuwenMoed kun je kiezen op welke manier jij succesvol leidinggevende wil worden. Welke manier past bij jou?

Over Ronald
Ik ben geboren op 30 juli 1964 onder het sterrenbeeld Leeuw. Wat zijn de eigenschappen van een Leeuw? Zo iemand is open en eerlijk, recht door zee, gevoelig, een harde werker en hij kan anderen motiveren. Ja, dit zijn eigenschappen waarin ik mezelf herken. Natuurlijk; een mens heeft niet alleen die mooie kant. Als ik met iemand aan de slag ga, krijgt diegene ‘Ronald compleet.’ Zo kan ik moeilijk compromissen sluiten, ben trots, wat ongeduldig, kan niet tegen oneerlijkheid en hou van grote lijnen. Of dat laatste een negatief aspect is, weet ik niet. Maar het is wel fijn dat van tevoren te weten.

Rode draad
De rode draad in mijn leven is het stellen van doelen. Was zo’n doel bereikt, dan genoot ik kortstondig. Zoals de omzet die ik behaalde met mijn team. Een kort moment van geluk volgde. Daarna focuste ik direct op het nieuwe doel. Die snelle kick werd uiteindelijk mijn valkuil. Ik realiseerde me dat het tijd werd om méér van die geluksmomenten te creëren. Dus, meer mezelf zijn zoals ik dat ben op de beste momenten.

Waar ik warm voor loop
Hoe kreeg ik mezelf zover dat ik uiteindelijk ging doen wat ik eigenlijk al heel lang wilde? Dat nieuwe doel resulteerde in een groot zelfonderzoek. Ik bracht in kaart waar ik blij van word en welke dingen mij teleurstellen. Na deze intense verkenning, die best lang duurde, had ik mijn nieuwe doel en mijn nieuwe droom. Vanuit deze droom is in 2009 LeeuwenMoed ontstaan. Met LeeuwenMoed heb ik het thema LEIDINGGEVEN tot mijn specialiteit gemaakt. Daarin kan ik mijn kennis en ervaring helemaal kwijt. Het is een fantastische baan!

Mijn werkervaring
Ik was manager bij ABN Amro, was teamleider bij de Rabobank en ging vervolgens aan de slag bij een gerenommeerd trainingsbureau. Daarnaast volgde ik workshops en masterclasses die in het verlengde liggen van het HR-vak en het coach zijn. Bovendien ben ik gastdocent bij Saxion Hogeschool en gecertificeerd voor het werken met de DISC Analyse.

Mijn aanpak
Allereerst ben ik ervaringsdeskundige. Door die bak aan ervaring als leidinggevende, weet ik hoe de praktijk werkt. Ik hou van helder en praktisch, ga liever uit van mogelijkheden dan van onmogelijkheden omdat ik weet dat er veel meer kan dan iemand van tevoren denkt.

Werk aan jezelf, doe waar je goed in bent en blij van wordt, en stel doelen.

Dan bereik je alles. Enne…, dat hoef je niet alleen te doen. Daar help ik je graag mee!

Inspiratie nodig op geregelde basis? Meld je aan voor mijn tips en adviezen per mail. Dan ontvang je ook direct mijn gratis E-book met 12 praktische tips over leidinggeven.

naam

 

 

Klanten over Ronald

Karin1

“Van mijn werkgever mocht ik starten met een outplacementtraject. Goh… wat heb ik er veel aan gehad. Na het coachingstraject van zes maanden sta ik anders in het leven. Ik ben mentaal en fysiek sterker en mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Met hulp van Ronald en als blijer mens durfde ik voor mezelf te beginnen. Het loopt heel goed. Ronald bedankt!”

Karin Gierkink, cursist persoonlijke ontwikkeling

DSC_6908 1

“Ronald Jonker heeft als interim commercieel manager van Interstap op een betrouwbare en toegewijde wijze zijn functie uitgeoefend. Zijn manier van aansturen heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de commerciële ontwikkeling van Interstap.”

Henri Sanders, Directeur Interstap

image009

“Leeuwenmoed heeft een positieve inspirerende training voor onze leidinggevenden verzorgd. De training heeft onze mensen het vertrouwen en de moed gegeven om de gestelde doelen te realiseren.”

Rik Eppingbroek, Morssinkhof Plastics

image008

“Ronald heb ik leren kennen als een gedreven, kundige en professionele trainer die, mede door zijn authenticiteit, deelnemers snel op hun gemak weet te stellen én weet te motiveren voor de toekomst!”

Carin Terhorst, Directeur Symbus

Blijf geïnspireerd en schrijf je in voor onze nieuwsbrief 'GedachtenGoed' LeeuwenMoed