DISC Analyse

Wie zijn eigen kwaliteiten kent en zich tegelijkertijd bewust is van tekortkomingen wordt effectiever. Onderzoek naar menselijk gedrag toont dit aan.

Goed meetinstrument
Bij LeeuwenMoed zet ik met regelmaat het meetinstrument Disc Analyse in. Dit is een betrouwbare test die voorkeursgedrag, talenten en communicatie van mensen in kaart brengt. Zo’n analyse geeft antwoord op de vragen als: “Waarom heeft Sanne zo’n weerstand tegen veranderingen terwijl Femke ze juist opzoekt.” “Waarom neemt Walter altijd de leiding en volgen Daan en Joost hem blindelings?” Of: “Waarom is Frank lekker flexibel en floreert Johan het best als hij de procedures kan volgen?” Waarom doen mensen wat ze doen? De Disc Analyse meet de gedragsstijl, uw manier van doen en geeft antwoorden.

Meer begrip met DISC
Als je weet waarom mensen doen wat ze doen, ontstaat meer begrip. Dat begrip bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams. Het vergroot tevens de effectiviteit in de verschillende lagen van de organisatie.

Meer zelfkennis
Wil je met jezelf aan de slag? Dan kan het handig zijn om meer zelfkennis te hebben. Daarbij is de Disc Analyse een waardevol meetinstrument. Als je meer weet over jezelf – bijvoorbeeld wat je zwakke en wat je sterke punten zijn – word je uiteindelijk effectiever.

Historie en feiten
DISC is ruim negentig jaar geleden ontwikkeld door de psycholoog en professor dr. William Marston. Sindsdien is de test verder uitontwikkeld en onderzocht op validiteit en betrouwbaarheid. Studies wijzen uit dat het instrument meet waarvoor het ontworpen is. De betrouwbaarheidsscore ligt rond de 90%.

Wat meet DISC?
DISC meet vier hoofdstijlen en dit zegt iets over jou als mens:

D            Hoe ga je om met problemen en uitdagingen.
I              Hoe overtuig je anderen van jouw mening en zienswijze.
S             Hoe ga je om met veranderingen in de omgeving.
C             Hoe ga je om met regels, details en procedures.

Bovendien laat DISC zien hoe jij zichzelf ziet, hoe je handelt onder druk en in stressvolle situaties en hoe jezelf opstelt in en aanpast aan de omgeving.

Kortom; DISC helpt je het maximale uit jezelf te halen. Daardoor word je een completer mens.

Wil jij meer weten over de DISC analyse? De test moet je in minder dan 10 minuten invullen. Binnen 24 uur krijg je de rapportage per mail toegestuurd. De rapportage krijgt altijd een vervolg in een persoonlijk gesprek. Eventueel doen we dat via Skype.

Voorbeeldrapportage
Ben je benieuwd hoe zo’n rapportage eruit ziet? Download de voorbeeldrapportage DISC

Blijf geïnspireerd en schrijf je in voor onze nieuwsbrief 'GedachtenGoed' LeeuwenMoed